Ušeň mořská

Je rozšířená v Atlantiku, vyskytuje se také ve Středozemním moři.

Ušeň mořská dorůstá do délky 20cm. Ulita je spirálovitě stočená, na jejím povrchu jsou hnědorůžové skvrny a lehké mramorování.

Při přípravě ušní je třeba postupovat opatrně – světlá, masitá noha se nejdříve nakrájí na plátky silné asi 0,5cm. Syrové se používají na přípravu sushi, mohou se také smažit nebo dusit. Před tepelnou úpravou se plátky zlehka naklepou. Ke smažení postačí 1 minuta, potom by maso ztuhlo. Alternativně lze ušně dusit 5-6 hodin – takto dlouhé úpravě byly vystaveny konzervované ušně.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.