Ústřice kumamoto
Jedná se o tichomořský poddruh ústřic, původem z japonské zátoky Kumamoto. Ústřice kumamoto je blízkou příbuznou ústřice obrovské, chovatelé se dokonce pokoušeli o jejich křížení. Komerčně se tyto ústřice v Japonsku moc nevyužívají, velké oblibě se však těší na západním pobřeží USA.
Schránka ústřic je silně zaoblená, okrouhlá, na povrchu s výraznými radiálními žebry.
Ústřice kumamoto se prodávají ve velikosti 5-7cm. V Americe se konzumují většinou syrové, podávají se v otevřených lasturách jako on the half shell. Chuť je vynikající, jemná, mírně nasládlá.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.