Ústřice kumamoto

Jedná se o tichomořský poddruh ústřic, původem z japonské zátoky Kumamoto. Ústřice kumamoto je blízkou příbuznou ústřice obrovské, chovatelé se dokonce pokoušeli o jejich křížení. Komerčně se tyto ústřice v Japonsku moc nevyužívají, velké oblibě se však těší na západním pobřeží USA.

Schránka ústřic je silně zaoblená, okrouhlá, na povrchu s výraznými radiálními žebry.

Ústřice kumamoto se prodávají ve velikosti 5-7cm. V Americe se konzumují většinou syrové, podávají se v otevřených lasturách jako on the half shell. Chuť je vynikající, jemná, mírně nasládlá.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.