Vepřová hlava
Vepřová hlava a její části – ouška, líčka, rypák a jazyk nepatří v užším smyslu k vepřovým vnitřnostem.
Kůže z hlavy s přirostlým vazivem a svalovinou je stejně jako líčka poměrně tučná. V podstatě libový je jazyk, tvoří jej převážně křehká svalovina.
Vepřová hlava a ouška obsahují mnoho rosolovitých látek, používají se na výrobu huspenin a tlačenek, slouží jako přísada do prejtu. Lze z nich připravit i ovar.
Líčka můžeme vařit a použít jako přísadu do hustých polévek, mohou se i nasolit a vyudit.
Jazyk je nejdříve nutné předvařit, dále se upravuje podle receptu. Nejčastěji se používá na výrobu huspenin a tlačenek
Kůže z hlavy s přirostlým vazivem a svalovinou je stejně jako líčka poměrně tučná. V podstatě libový je jazyk, tvoří jej převážně křehká svalovina.
Vepřová hlava a ouška obsahují mnoho rosolovitých látek, používají se na výrobu huspenin a tlačenek, slouží jako přísada do prejtu. Lze z nich připravit i ovar.
Líčka můžeme vařit a použít jako přísadu do hustých polévek, mohou se i nasolit a vyudit.
Jazyk je nejdříve nutné předvařit, dále se upravuje podle receptu. Nejčastěji se používá na výrobu huspenin a tlačenek
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.