Vlkouš obecný

Vyskytuje se v severním Atlantiku, žije v hloubkách pod 20m nad tvrdým dnem. Francouzský název vlkouše obecného je loup de mer, tedy mořský vlk. Často proto dochází k záměně s mořčákem evropským, který poskytuje lepší maso. Pokud jsou v prodeji filety z mořského vlka, jedná se jistě o filety z vlkouše becného.

Vlkouš obecný je modravě zbarvený, po těle má několik příčných tmavých pruhů. Břišní ploutve chybí. Ryby dorůstají do délky 1,25m a dosahují hmotnosti 20kg.

Vlkouš se prodává zpravidla bez hlavy, stáhnutý z kůže, nebo filetovaný či naporcovaný na kotlety. Maso je vhodné ke smažení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.