Vločky z ječmene

Vločky z ječmene se jako většina ostatních cereálií tohoto typu nejvíce konzumují v kombinaci s mlékem a jogurtem. Vzhledem k jejich složení mají mnoho pozitivních účinků na lidský organismus.

 

Ječmenné vločky obsahují především velké množství bílkovin – 9 gramů na 100 gramů vloček, a také vlákniny – 7 gramů na 100 gramů, jsou díky tomu vynikající při zažívacích potížích, nadýmání a jako prevence zácpy. Snižují také hladinu cholesterolu a riziko srdečního infarktu. Obsahují i glutany, které mají antivirové účinky a posilují imunitní systém.

Vločky z ječmene stimulují produkci inzulínu a tak regulují hladinu glukózy. Jsou v nich i různé antioxidanty, které mají protinádorové účinky. Vločky obsahují i značné množství obsah vitamínů skupiny B, železa, vápníku, draslíku, hořčíku a dalších důležitých prvků.  

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.