Vločky z prosa

Vločky z prosa se jako ostatní podobné cereálie nejčastěji konzumují s mlékem a jogurtem. Vzhledem k obsahu mnoha zdraví prospěšných látek, které jsou pro lidský organismus důležité.

 

Vločky z prosa neobsahují lepek a tak jsou vynikající pro lidi s celiakií. Stejně jako všechny ostatní obiloviny obsahují vitamíny skupiny B, které jsou mimo jiné důležité pro správnou funkci nervového systému člověka, jsou i důležitým zdrojem vitamínu E. Obsahují také poměrně značné množství křemíku, který je důležitý pro zdravou pleť, nehty a vlasy. Z minerálních prvků je v prosných vločkách hlavně vápník, železo, draslík a fosfor, v menším množství i řada dalších důležitých látek, které všeobecně pozitivně ovlivňují lidský organismus.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.