Vysoký roštěnec

Vysoký roštěnec je přední část roštěnce, která leží za podplečím a přechází do nízkého roštěnce. Jedná se o velmi hodnotné hovězí maso s podílem tuku 16%.
Vysoký roštěnec je jemně vláknitý, prorostlý a šťavnatý. Z jeho nejlepší části, středu, se vykrajují rib eye steaky.
Maso je vhodné k pošírování, pečení vcelku, smažení i grilování. Z vysokého roštěnce můžeme nakrájet i kotlety. Z celého hřbetu, od vysokého roštěnce až po květovou špičku můžeme připravit steaky. Smažíme-li je s kostí, jsou šťavnatější. K oblíbeným steakům vhodným ke grilování slouží tzv. T-bone steaky a porterhouse steaky, nakrájené na plátky silné 3-4cm o hmotnosti od 700 do 1100g.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.