Weisslacker

WEISSLACKER je polotvrdý sýr určený ke krájení původem z Německa.

Vzhled, chuť, vůně…

Obsah tuku v sušině je 45%. Weisslacker má slanou, výrazně pikantní až ostrou chuť. Spolu s preclíky výborně chutná k pivu, může se opékat nebo použít jako náplň do taštiček.

Výroba

Sýr se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka, které se vysráží, hmota se poté rozdrobí a odčerpá se syrovátka. Následuje dvojí lázeň v solance. Kostky sýru se na 3 měsíce ukládají do chladného prostoru, kde vyzrávají. Sýr se přitom posypává solí a maže se. Nakonec ještě dozrává, zabalený do hliníkové fólie, další 3-4 měsíce.

Dostupnost a skladování

Je k dostání pouze ve specializovaných obchodech. Uchovává se v chladničce.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.