Zploštělec tmavý

Je rozšířený jen u Austrálie, žije v mělkých vodách do hloubky 30m. Zploštělec tmavý je největším zástupcem čeledi zploštělcovitých.

Tělo ryb je silně zploštělé, na hlavě jsou trny, které mohou způsobit poranění. Ihned po výlovu je třeba ryby vykuchat, obsah žaludku se totiž začíná okamžitě rozkládat.

Nafiletovaný nebo na kotlety naporcovaný zploštělec je vhodný ke smažení.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.