Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

  • Vybrat kategorii

Nakládání

Jde o konzervování syrového masa za pomoci kuchyňské soli a stabilizátorů (dusitanu nebo dusičnanu). Poté následuje tepelné opracování, které bývá doplněné uzením a sušením.Rozlišujeme mezi nakládáním mokrou cestou, na sucho a nakládáním rychlým, tj. vstřikováním láku mnohojehlovými stroji nebo po krevní cestě. Nakládání pomáhá uchovat přirozenou červenou barvu masa a zvýrazňuje jeho chuť.

Nakládání mokrou cestou

Jde o způsob nakládání, při němž se maso vkládá do láku.

Nasolování

Jedná se o jiný název pro nakládání.

Nastřikování láku po krevní cestě

Tento termín vyjadřuje postup při nakládání masa, během něhož se nakládací lák nastřikuje do masa prostřednictvím krevních cév. Uvedený proces zajištuje rychlé a rovnoměrné prosolení masa.

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist