Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Yabbie

Jedná se o druh australských sladkovodních raků. Yabbie je rozšířený v oblastech jižní, střední a východní Austrálie. Vyskytuje se ve vnitrozemí, v pobřežních regionech se neobjevuje. Žije v záplavových oblastech, do dna hloubí nory. Pokusy o umělý chov zatím nemají komerční význam. Yabbie se lehce pozná podle měkké, nezvápnělé zadní poloviny všech částí ocasního vějíře. Klepeta jsou širší,  krunýř a segmenty zadečku jsou hladké. Střední část…

Yannoh

Yannoh je kávovinová směs připravená z ječmene, sladu, čekanky, žita, fíků a kukuřice. Má povzbuzující účinky, ale neobsahuje kofein. Pomáhá při chronických bolestech hlavy a při nechutenství.

Yzop lékařský (Hyssopus officinalis)

Patří do čeledi hluchavkovitých. Keřík bývá vysoký 30-60cm, listy jsou úzké, kopinaté, s mnoha olejovými žlázkami. Květy vyrůstající v lichoklasech medově voní. Mladé prýty a listy se mohou v kuchyni používat čerstvé, kvetoucí prýty se mohou sušit a dobře uloženy skladovat. Yzop chutná hořce, musí se jím kořenit velmi opatrně. Čerstvá nať je vhodná do salátů, pokrmů z masa a ryb i do omáček. Z yzopu lze připravit také bylinkový tvaroh a…

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist