Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Waadtländer Bratwurst – syrový

Waadtländer Bratwurst je vyrobený z hrubě nakrájeného syrového vepřového masa. Masová směs je ochucená muškátovým oříškem a květem, majoránkou a bílým vínem. Plní se do střívek a buď se dělí na kratší porce, nebo se ponechá v podobě točené klobásy. Měří 15cm, široký je 3cm. Nejčastěji se griluje, někdy se nejdříve povaří.

Wasabie japonská - wasabi

Jinak japonský zelený křen. Používáme stonek, sušený a mletý. Tato rostlina i prášek z ní mají chuť podobnou ostrému křenu. Wasabi je typické pro japonskou kuchyni, koření se jím sushi a sashimi, ale i vařené maso a ryby. V obchodech s asijskými potravinami je možné koupit prášek, čerstvé wasabi však k dostání není. Z prášku lze vyrobit také pastu wasabi, pokud se smíchá s vodou v poměru 1:1. Prášek uchováváme dobře uzavřený, v suchu a temnu.…

Weisslacker

WEISSLACKER je polotvrdý sýr určený ke krájení původem z Německa. Vzhled, chuť, vůně… Obsah tuku v sušině je 45%. Weisslacker má slanou, výrazně pikantní až ostrou chuť. Spolu s preclíky výborně chutná k pivu, může se opékat nebo použít jako náplň do taštiček. Výroba Sýr se vyrábí z pasterizovaného kravského mléka, které se vysráží, hmota se poté rozdrobí a odčerpá se syrovátka. Následuje dvojí lázeň v solance. Kostky sýru se na 3 měsíce…

Weisswurst – vařený

Klobása vyrobená z vepřového a telecího masa. Weisswurst má velmi světlou barvu a jemnou chuť. Levnější varianty jsou vyrobené z drůbežího masa. Klobása Weisswurst měří 15cm a široká je 5cm. Před podáváním se musí znovu vařit.

White pudding – vařený

Jedná se o širokou klobásu vyrobenou z více druhů vepřového tuku, z ovesných vloček a cibule. Anglická verze klobásy obsahuje i vařené vepřové maso. Klobása White pudding měří 30cm a široká je 4cm.

White surfperch

Bílý příbojový okoun je rozšířený podél tichomořského pobřeží Severní Ameriky. Patří k vysoce ceněným konzumním rybám. Zbarvení těla je stříbřitě modré až olivově zelené, směrem k břichu světlejší. U báze hřbetní ploutve je tenká černá linie. Ryby dorůstají do délky 30cm. Maso je vhodné ke smažení a grilování.

Wiener Würstel – vařený

Jedná se o známy vídeňský párek, vyrobený z vepřového a hovězího masa a z vepřového hřbetního sádla. Wiener Würstel je lehce vyuzený, měří 17cm a široký je 2cm. Párek se obvykle podává ohřátý, s čerstvým chlebem a pikantní hořčicí.

Wild boar salami – sušený

Wild boar salami je lahůdková klobása vyrobená z kančího masa. Maso je tmavé, libové a má výraznou chuť. Masová směs se ochucuje jalovcem nebo hřebíčkem, často i červeným vínem. Plní se do přírodních střívek. Klobása měří 12cm a široká je 5cm. Podává se zastudena, nakrájená na plátky.

Wild boar sausage – syrový

Wild boar sausage je tmavá, sytá klobása, která obsahuje kousky vepřového masa. Někdy se ochucuje jalovcem a červeným vínem. Klobása se vyrábí z kančího masa pocházejícího z umělých chovů, do masové směsi není třeba přidávat žádný tuk. Wild boar sausage měří 12cm a široká je 3cm.

Wollwurst – vařený

Tento bílý Brühwurst je vyrobený z jemně mletého telecího nebo vepřového masa. Maso se neplní do střívek, ale vtlačuje se přímo do vroucí vody. Wollwurst měří 15cm a široký je 3cm. Konzumuje se ihned nebo se smaží.

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist