Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Vařené masné výrobky

Jedná se o tepelně opracované výrobky. K jejich výrobě se používají zejména vařené suroviny, například maso, vnitřnosti, tuk. Rozlišujeme játrové, krevní a aspikové výrobky.

Vlhkost vzduchu

Termín označuje podíl vodní páry ve vzduchu, tzn. podíl vody, jejíž skupenství je plynné. Čím vyšší je teplota vzduchu, tím dokáže pojmout více vody. ˇUdržnost potravin je závislá na vlhkosti vzduchu. Příliš vysoká vlhkost způsobuje, že maso oslizne, naopak při nízké vlhkosti maso vysychá.

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist