Sympatický šéfkuchař Emanuele Ridi, známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato kuchařka obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.
-
Salát Caprese
15 minOmytá masitá rajčata nakrájíme na plátky, nejlépe vroubkovaným nožem. Plátky rozložíme na talíře. Bochánek mozzarelly rozkrojíme na poloviny a položíme na rajčata. Rajčata s mozzarellou zalijeme olivovým olejem a vše posypeme natrhanými lístky...
-
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrníček a ještě nakrájíme na malé kostičky....
-
Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme kapary a ančovičky. Do...
-
Svěží tatarák z tuňáka
20 minSteak z tuňáka nakrájíme na proužky, které rozsekáme na velmi malé kousíčky. Přidáme...
-
Italský tatarák
15 minČisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme. V misce mleté maso lžičkou lehce...
-
Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách....
-
V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou...