Sympatický šéfkuchař Emanuele Ridi, známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato kuchařka obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.
-
Jemný dýňový krém
60 minDýni oloupeme a lžící vydlabeme dužinu i semínka. Dužinu nakrájíme na kousky. Kousky...
-
Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi...
-
Předem namočené fazole uvaříme na skus a odstavíme z plotny. Vodu z fazolí nesléváme,...
-
Vývar s tyrolskými knedlíčky
30 minRohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2...
-
Toskánská rajčatová polévka
50 minV hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované...
-
Neapolská směs fazolí a těstovin
160 minDen předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv...