Sympatický šéfkuchař Emanuele Ridi, známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato kuchařka obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.
-
Pistácie si dáme v sáčku na chvilku do mrazáku. Potom je vyndáme a vsypeme do mixéru....
-
Citronový sorbet Venetto
10 minDo mísy dáme 8 kopečků (větších lžic) citronové zmrzliny. Přilijeme sekt a vodku. Vše...
-
Žloutková pěna Zabaione
20 minŽloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům...
-
Jablka Valdostana
55 minPlátky veky lehce potřeme máslem. Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do...
-
Semifredo s lentilkami
20 minVejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou. Žloutky oddělíme...
-
Voňavý dýňový koláč
100 minOloupanou dýni nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na máslem vymazaný plech....
-
Kakao rozmícháme ve 3 lžících horké vody, když se rozpustí, přidáme cukr a ještě kapku...
-
Vanilkové kočičí jazýčky
18 minBílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh. V misce rozetřeme cukr s máslem a zlehka...
-
Plátky želatiny rozpustíme v misce s vodou. V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem a...
-
Do misky dáme 3 žloutky, přisypeme moučkový cukr, přidáme změklé máslo, špetku soli,...