Sezamové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sezamové karbanátky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 55836 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 dl | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
100 g | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 170,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sezamové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme studenou vodou a najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Petržel a bazalku opláchneme studenou vodou a okapané je najemno nasekáme. |
2 | V míse smícháme sezamová semínka, mouku, nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, bylinky a sójovou omáčku, směs podle chuti opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a lžící do nej vkládáme postupně části připravené směsi. V pánvi je zploštíme a osmažíme z obou stran do zlatova. |
4 | Kabrabátky podáváme teplé. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je zeleninový salát, případně i pečivo.