Kuchařka plná těstovin
Připravte si ty nejlepší pomazánky pro všední den i slavnostní příležitosti!Můžete použít různé suroviny – sýry, tvaroh, zeleninu, houby, drůbeží maso a mnoho dalších…záleží jen na vás, na co máte chuť. Kuchařka nejlepších pomazánek vám případně poskytne dostatek inspirace.
Ostatní
Sladký tabouleh s citronem a datlemi
V kastrůlku přivedeme k varu 2lžíce vody, citronovou šťávu a cukr a 1-2 minuty provaříme. Poté postupně a za stálého míchání přidáme kuskus a vaříme ještě 5minut. Omytou mátu necháme okapat, nasekáme najemno a vmícháme do taboulehu. Přimícháme na kousky nakrájené datle, rozinky a oloupané pistáciové ořechy. Několik celých datlí si ponecháme a před podáváním jimi dezert ozdobíme. Můžeme dozdobit snítkou čersté máty.Celý receptTagliatelle s ostrou česnekovou omáčkou
Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, zcedíme a necháme okapat. Mezitím oloupeme česnek a nasekáme najemno. Chilli papričku rozpůlíme, očistíme a rovněž najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme olivový olej, osmahneme česnek a chilli papričku a osolíme. Poté do pánve vložíme nudle, promícháme a podáváme.Celý receptKuskusový salát s jogurtem
Kuskus zalijeme horkým vývarem, promícháme a necháme chvíli stát. Vychladlý smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka, kostkami okurky, jogurtem, citrónovou šťávou, olejem, mátovými lístky, solí a pepřem. Podáváme s citrónem.Celý receptPikantně sladký kuskus
Vývar přivedeme k varu, přidáme sušené chilli papričky, vsypeme kuskus, strouhanou citrónovou kůru a přiklopíme, odstavíme a necháme 5 minut stát. Načechráme, vyndáme chilli papričky, zakapeme olejem, přidáme mandlové lupínky, nasekané meruňky, rozinky, nasekanou petrželku a sůl. Ihned podáváme.Celý receptRohlíčky skořicové
Vypracujeme těsto z mouky, kypřícího prášku do pečiva, ořechů, tuku a skořice. Zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát 5mm a pomocí formiček vykrajujeme rohlíčky a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 7 minut při 180 stupních. Teplé obalíme v mleté skořici.Celý receptLinguine s červenými paprikami
Papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a asi 8 min opečeme slupkou navrch pod rozehřátým grilem. Zakryjeme vlhkým ubrouskem a po vychladnutí oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji cca 8min orestujeme doměkka. Přidáme papriku, prolisovaný česnek, rozdrcené chilli papričky a zalijeme smetanou. Omáčku poté asi 2min provaříme, za občasného míchání. Ochutíme solí,pepřem a nasekanou dobromyslí. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, v hrnci promícháme s omáčkou a podáváme.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.