Kuchařka zdravých a dietních moučníků
Kuchařka, která obsahuje pouze zdravé a dietní moučníky. Nemusíte se omezovat při dietách a hubnutí, jsou vhodné i pro diabetiky. Moučníky z této kuchařky skutečně vašemu zdraví ani postavě nijak neuškodí a přitom jsou chutné. Vyzkoušejte alespoň některé z nich, určitě litovat nebudete.
Ostatní
Šťavnaté dia dortíčky
60 g másla utřeme s 20 g sladidla. Přidáme 1 vejce a špetku skořice. Mouku smícháme s kypřicím práškem a spolu s mlékem přidáme do krému. Těsto opatrně naléváme do papírových košíčků - dáme vždy 2 košíčky do sebe. Utřeme zbylé máslo a sladidlo, přimícháme tvaroh, vejce a 2 lžičky pudinku. Krém rozetřeme na těsto v každém košíčku. Dortíky urovnáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Po vychladnutí je potřeme dohladka rozmíchanou marmeládou a ozdobíme omytým, na kousky nakrájeným ovocem.Celý receptMeruňkový dia koláč
Heru utřeme v míse do pěny, pak do ní postupně přimícháváme tekuté sladidlo, vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj nalijeme a povrch uhladíme. Meruňky omyjeme, očistíme, zbavíme pecek a hustě jimi poklademe celé těsto. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a koláč pečeme asi 50 minut. Po upečení koláč vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme.Celý receptDia vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy
Vlašské ořechy najemno umeleme. V míse smícháme mouku, mleté ořechy, vanilkový cukr, sladidlo, mandlový likér a máslo. Vypracujeme hladké vláčné těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta válečky dlouhé asi 5 cm a ohýbáme je do tvaru rohlíčků. Plech vyložíme pečícím papírem a rohlíčky na něj pokládáme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení necháme rohlíčky vychladnout a můžeme je podávat.Celý receptTvarohové dia rohlíčky
Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme 1 lžičku tekutého sladidla, 1/8 vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme heru, špetku soli, zakysanou smetanu, vypracujeme hladké vláčné těsto, mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo kynout. V míse smícháme tvaroh, přidáme zbytek mléka, zbytek tekutého sladidla, hrozinky, žloutek a důkladně promícháme. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta čtverec a rozdělíme ho na osm menších čtverečků. Každý čtvereček naplníme tvarohovou směsí, srolujeme a ohneme do tvaru rohlíčku. Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je žloutkem rozšlehaným se lžící mléka. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.