Tvarohové dia rohlíčky
45 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 100gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 0,13litrMléko polotučné
- 1lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
- Náplň
- 250gramůTvaroh jemný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůHrozinky
- 0,13litrMléko polotučné
- 1lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
- Potření
- 1lžíceMléko čerstve polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
47 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme 1 lžičku tekutého sladidla, 1/8 vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- 2Pak přimícháme heru, špetku soli, zakysanou smetanu, vypracujeme hladké vláčné těsto, mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo kynout.
- 3V míse smícháme tvaroh, přidáme zbytek mléka, zbytek tekutého sladidla, hrozinky, žloutek a důkladně promícháme.
- 4Na pomoučněném vále vyválíme z těsta čtverec a rozdělíme ho na osm menších čtverečků. Každý čtvereček naplníme tvarohovou směsí, srolujeme a ohneme do tvaru rohlíčku. Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je žloutkem rozšlehaným se lžící mléka.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.