Perfektní knedlíky podle šéfkuchaře
Houskové knedlíky jsou kuchařská klasika. Velmi často se připravují i knedlíky bramborové, chutné jsou i knedlíky karlovarské. Mezi oblíbené druhy knedlíků patří samozřejmě i knedlíky ovocné, které se připravují z kynutrého nebo tvarohového těsta.
Kuchařská škola
Houskové knedlíky
Uvařte si vlastní domácí houskové knedlíky! Až svoje knedlíky poprvé ochutnáte, zcela jistě zapomenete na polotovary v sáčku. Už nikdy si nekoupíte ani tzv. hotové knedlíky, které si sice jen ohřejete, ale tak, jako na domácích, si na nich nikdy nepochutnáte.
Bramborové knedlíky
Těsto na bramborové knedlíky se připravuje v podstatě jen z uvařených oloupaných a prolisovaných brambor, vajec, mouky a soli. Důležitý je výběr správného typu brambor, samotná příprava je ale poměrně rychlá a jednoduchá. Zvládne ji určitě každý, a výsledek je mnohonásobně lepší, než když se použijí práškové polotovary.
Karlovarský knedlík
Vynikající příloha a také chutná obměna jiných druhů knedlíků u mnoha jídel. Jeho příprava není složitá a podle našeho videoreceptu ji určitě zvládnete.
Kynuté těsto na ovocné knedlíky
Těsato na ovocné knedlíky může být tvarohové nebo kynuté. Na náplň se nejčastěji používají švestky, meruňky, jahody, třešně nebo borůvky.
Kvásek
Kvásek je nezbytným základem všech kynutých těst. Kvásek se připravuje z droždí, mléka, cukru a mouky. Podle jejich použití se kvásek připravuje z různých druhů hladké nebo polohrubé mouky, hrubou bychom vůbec používat neměli.
Postup je velmi jednoduchý, a zvládne ho opravdu každý. Dobu přípravy nelze v podstatě nijak urychlit, jedinou možností je vyšší teplota v místě, kde kvásek necháme vzejít.