Další vychytané lekce
Různé druhy těstovin nebo uzenin, steaky, pizzy a další gastronomické lahůdky, které jsou připravené doma, jsou mnohem lepší než kupované. Všechny se dají zvládnout při dodržení základních receptur.
Kuchařská škola
V domácím prostředí se dá připravit mnoho vynikajících lahůdek. Vždy je ale nutné použít kvalitní suroviny a dodržet základní postupy.
Domácí výroba těstovin není složitá - chce to jen použít kvalitní suroviny a případně si pořídit stojek na výrobu těstovin. Doma se mohou vyrobit těstoviny plněné i neplněné.
Domácí výroba uzenin - především klobás, jitrnic, jelit nebo tlačenky - vyžaduje určitou zručnost a také některé druhy vybavení, jako je třeba mlýnek na maso a plnička střívek.
Nejlepší steaky na světě si dokáže připravit každý, pokud použije kvalitní a správné hovězí maso a doporučené postupy i časy. Grilováné steaky jsou jedinečnou lahůdkou.
Pizza je tradiční italské jídlo, které si ale můžete podle videorectu šéfkuchaře Radka Šubrta na dokonalé těsto připravit i sami doma.
Ostrá jídla se připravují především s použitím chilli papriček. Zde najdete ta nejznámější světová ostrá jídla.
Zavařování ovoce, zeleniny a hub je poměrně časté. Zavařit se ale může i maso nebo hotová jídla.
Všechny postupy, rady a tipy jsou ověřené a vyplatí se je dodržovat.
Domácí výroba těstovin a uzenin, příprava steaků nebo pizzy, pečení chleba, vaření ostrých jídel nebo zavařování zvládne při dodržení receptur a doporučených postupů skutečně každý.
I tuto část Kuchařské školy budeme průběžně doplňovat o další gastronomické lahůdky a speciality...