Aljašská treska na žampionech
40 min.
Ingredience
- 200gramůCitrony
- 1500gramůTreska aljašská
- 30gramůSůl
- 120gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
396 mg
Postup přípravy
- 1Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
- 2Jednotlivé porce mírně poprášíme prosátou moukou a zvolna opečeme v horkém tuku. Zastříkneme vodou a krátce podusíme.
- 3Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, osolíme, krátce podusíme a přidáme k rybě. Vše dodusíme doměkka.
- 4Hotovou tresku přelijeme šťávou se žampiony.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.