Alkoholické švestky

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a necháme pořádně okapat. Vložíme do vhodné sklenice, zalijeme slivovicí a sklenici pořádně zavíčkujeme. Odložíme na tmavé místo, necháme jeden měsíc macerovat. Následně švestky scedíme, vypeckujeme a necháme dobře okapat.
  • 2
    Do kastrůlku vsypeme mandle, zalijeme teplou vodou a povaříme přibližně 2 minuty. Scedíme, ihned opláchneme ve studené vodě. Poté odstraníme z mandlí slupky, necháme vychladnout.
  • 3
    V teflonové pánvi rozpustíme drobně nakrájenou čokoládu. Okapané a vypeckované švestky plníme jednou mandlí, švestky uzavřeme a pomocí dvou vidliček obalíme v teplé čokoládě. Obalené skládáme na pečicí papír, poté necháme volně nebo na chladném místě čokoládu zatuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.