Alsaská zelná polévka
30 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 500mililitrůVíno červené
- 250gramůHroznové víno
- 400gramůZelí kysané
- 1lžíceTuk
- 1lžičkaMajoránka
- 300gramůTlačenka tmavá lidová
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Zelí necháme okapat. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka spolu s opraným vínem vložíme do vroucího vývaru smíchaného s červeným vínem a necháme povařit 3 minuty. Tlačenku pokrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném omastku 3 minuty a spolu se zelím přidáme do polévky.
- 2Polévku okořeníme majoránkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.