Amaretti
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 200gramůMandle
- 180gramůCukr moučkový
- 0,25lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh.
- 2Přidáme mleté, neloupané mandle, likér, esenci a citrónovou kůru.
- 3Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky cca 4 cm v průměru dál od sebe.
- 4Pečeme na 160°C dozlatova.
- 5Amaretti musí být křehké, ale zevnitř měkké. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.