Amaretti

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh.
  • 2
    Přidáme mleté, neloupané mandle, likér, esenci a citrónovou kůru.
  • 3
    Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky cca 4 cm v průměru dál od sebe.
  • 4
    Pečeme na 160°C dozlatova.
  • 5
    Amaretti musí být křehké, ale zevnitř měkké. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.