Americká smetanová polévka s chřestem
50 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar drůbeží
- 500gramůChřest zelený
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1kusŠalotka
- 0,2lžičkaPepř bílý
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
438 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle necháme za stálého míchání zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a šalotku i s natí. Osmahlou cibulku se šalotkou zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru přidáme 3/4 očištěného chřestu, nakrájeného na kousky. Zbylé kousky chřestu odložíme na ozdobu polévky. Vývar s vařeným chřestem odstavíme z ohně, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Rozmixovanou směs necháme v chladničce vychladnout. Když je polévka vychlazená, vmícháme do ní smetanu, osolíme a opepříme.
- 2Polévku servírujeme studenou v miskách s kousky chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.