Americké lívance pro alergiky bez mléka

25 min.

Ingredience

  • Na náplň
  • Na těsto
    • 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko sójové
    • 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
  • 2
    Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství sójového mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek sójového mléka.
  • 3
    Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
  • 4
    Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.