Americké lívance pro alergiky bez mléka
25 min.
Ingredience
- Na náplň
- 5lžicSirup javorový
- 200gramůMaliny
- Na těsto
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko sójové
- 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
- 2Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství sójového mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek sójového mléka.
- 3Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
- 4Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.