Americké lívance pro alergiky bez ořechů
25 min.
Ingredience
- Na náplň
- 5lžicSirup javorový
- 200gramůMaliny
- Na těsto
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
- 2Do směsi uděláme důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
- 3Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
- 4Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 11. 2016
Americké lívance pro alergiky bez ořechů
Lívance všem moc chutnaly. Posypala jsem mletým cukrem a zakápla javorovým sirupem. Ozdobila rozmraženými plody se zahrádky, moc jsem jich neměla, ale krásně to vypadalo 😍