Americké lívance pro alergiky bez ořechů

25 min.

Ingredience

  • Na náplň
  • Na těsto
    • 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
  • 2
    Do směsi uděláme důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
  • 3
    Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
  • 4
    Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 11. 2016
Americké lívance pro alergiky bez ořechů
Lívance všem moc chutnaly. Posypala jsem mletým cukrem a zakápla javorovým sirupem. Ozdobila rozmraženými plody se zahrádky, moc jsem jich neměla, ale krásně to vypadalo 😍