Americké lívance pro alergiky bez vajec
25 min.
Ingredience
- Na náplň
- 5lžicSirup javorový
- 200gramůMaliny
- Na těsto
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMouka bramborová
- 2lžíceVoda pitná
- 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 0,25lžičkaXantanová guma
- 210mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V menší misce smícháme bramborovou mouku s xanthanovou gumou a dvěma lžícemi vody. Vytvoříme hustou lepivou kašičku.
- 2V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
- 3Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme hustou lepivou kašičku, připravenou z bramborové mouky, xanthanové gumy, vody a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
- 4Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
- 5Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.