Americký borůvkový koláč

45 min.

Ingredience

    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 60gramůHera
    • 1kusVejce slepičí
    • 2lžíceMandle
    • 0,5litrKompot borůvkový
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    Borůvkový kompot slijeme a borůvky necháme v cedníku okapat.
  • 3
    V míse utřeme do pěny cukr a vajíčko, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, promícháme, podle potřeby přiléváme mléko a vypracujeme těsto.
  • 4
    Z těsta vyválíme kulatý plát podle velikosti dortové formy, ze zbylého těsta pak váleček, dlouhý podle obvodu formy. Formu vymažeme, na dno položíme kulatý plát a na okraj kolem formy váleček.
  • 5
    Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě, když je těsto napůl upečené, rozprostřeme na něj zavařené borůvky, které pak ještě posypeme cukrem a jemně nakrájenými mandlemi. Koláč dáme zpět do trouby a dopečeme.
  • 6
    Upečený koláč necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.