Americký borůvkový koláč
45 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůHera
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMandle
- 0,5litrKompot borůvkový
- 2lžíceCukr krupice
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno.
- 2Borůvkový kompot slijeme a borůvky necháme v cedníku okapat.
- 3V míse utřeme do pěny cukr a vajíčko, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, promícháme, podle potřeby přiléváme mléko a vypracujeme těsto.
- 4Z těsta vyválíme kulatý plát podle velikosti dortové formy, ze zbylého těsta pak váleček, dlouhý podle obvodu formy. Formu vymažeme, na dno položíme kulatý plát a na okraj kolem formy váleček.
- 5Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě, když je těsto napůl upečené, rozprostřeme na něj zavařené borůvky, které pak ještě posypeme cukrem a jemně nakrájenými mandlemi. Koláč dáme zpět do trouby a dopečeme.
- 6Upečený koláč necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.