Americký dýňový koláč

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
95 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka - trvá to tak 15 minut. Poté necháme vychladit.
  • 2
    Balení křehkého těsta poprášíme hladkou moukou a vyložíme jím formu na dort o průměru 22 cm. Necháme 15 minut v lednici. Poté propícháme dno, posypeme fazolemi a pečeme 10 minut na 180 °C.
  • 3
    Smícháme třtinový cukr, sůl, oříšek a polovinu skořice. Vmícháme vejce, změklé máslo, mléko, rozmixovanou dýni a pořádně promícháme.
  • 4
    Z předpečeného korpusu sesypeme fazole a naplníme ho dýňovou směsí. Pečeme 10 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 minut.
  • 5
    Po vychlazení koláč posypeme zbylou skořicí a mletým cukrem. Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.