Americký T-steak
17 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí steak libový
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceTymián čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
40 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Mezitím si připravíme pastu z česneku, tymiánu, másla a olivového oleje.
- 3Rozpálíme pánev a steaky opečeme z obou stran. Poté je potřeme pastou z obou stran. Dáme je znovu na rozpálenou pánev a smažíme tak dlouho, až se objeví vypálené linie z pánve.
- 4Poté ještě steaky podržíme kleštěmi na pánvi tučnou stranou tak, aby se opekla. Trvá to pár minut.
- 5Poté potřeme zbylou pastou a ještě asi 5 minut pečeme v troubě.
- 6Poté maso necháme 5 minut odpočívat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.