Ananasové čatní
45 min.
Ingredience
- 5gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1decilitrVoda pitná
- 60gramůCibule
- 1,2kilogramyAnanas
- 1kusLimetka
- 20gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 1lžičkaHořčičné listy
- 5gramůKoriandr celý
- 1lžičkaOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
474 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ananas podélně rozčtvrtíme, pečlivě oloupeme a vykrojíme košťál. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi jemné kostičky. Přidáme k ananasu. Limetu omyjeme, osušíme a ostrouháme kůru. Vymačkáme šťávu a spolu s kůrou ji přidáme k ananasu. Směs vaříme asi 10-20 minut tak, aby vznikl hustý krém. Přidáme sůl a cukr. Koření opražíme v rozpáleném oleji, v hmoždíři rozdrtíme nahrubo a přidáme do čatní. V trošce vody dobře rozmícháme škrobovou moučku (Solamyl), vlijeme ji do ananasové směsi a necháme vzkypět. Poté necháme čatní vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.