Ananasový pohár s čokoládovo-jogurtovým krémem

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme ananas, a sice tak, že jej oloupeme, rozpůlíme, zbavíme tvrdého středu a rozkrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme pomerančovou strouhanou kůru a šťávu a okořeníme špetkou šafránu. Vše zamícháme.
  • 2
    Do hrnce s mlékem rozlámeme čokoládu a ve vodní lázni vše zahřejeme k varu, asi 2 minuty vše vaříme a mícháme dohladka. Necháme jí potom zchladnout.
  • 3
    K čokoládě přidáme jogurt, kysanou smetanu a 1 - 2 polévkové lžíce připraveného ananasu a vše smícháme do sametově propojeného krému, který dáme vychladit na nejméně 20 minut a více do ledničky.
  • 4
    Můžeme přidat trochu šťávy, ozdobit lístky máty a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.