Ananasový salát s jahodami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečící papír potřeme olejem. Cukr svaříme s citronovou šťávou a vodou, mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu se skořicí přidáme do šťávy. Směs rozetřeme na pečící papír.
  • 2
    Ananas oloupeme, odkrojíme tvrdé části a dužinu nakrájíme na kousky. Jahody opláchneme, odstopkujeme a rozpůlíme. Ovoce společně s karambolou dáme do mísy a promícháme.
  • 3
    Smetanu ušleháme, přidáme cukr a ochutíme likérem.
  • 4
    Ztuhlý krokant nadrtíme na hrubší kousky. Na ovocný salát nastříkáme šlehačku, ozdobíme krokantem a posypeme sekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.