Ananasový salát s jahodami
30 min.
Ingredience
- Dresink
- 1lžičkaCukr třtinový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaLikér anýzový
- 1lžícePistácie
- 100gramůMandle
- 1kusAnanas
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceVoda pitná
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyKarambola
- 500gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Pečící papír potřeme olejem. Cukr svaříme s citronovou šťávou a vodou, mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu se skořicí přidáme do šťávy. Směs rozetřeme na pečící papír.
- 2Ananas oloupeme, odkrojíme tvrdé části a dužinu nakrájíme na kousky. Jahody opláchneme, odstopkujeme a rozpůlíme. Ovoce společně s karambolou dáme do mísy a promícháme.
- 3Smetanu ušleháme, přidáme cukr a ochutíme likérem.
- 4Ztuhlý krokant nadrtíme na hrubší kousky. Na ovocný salát nastříkáme šlehačku, ozdobíme krokantem a posypeme sekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.