Ananasový sorbet

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ananasovou dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme se 150ml vody a 150g krupicového cukru. Směs nalijeme do zmrzlinového strojku a připravíme zmrzlinu dle návodu.
  • 2
    Bílky se zbytkem cukru krupice vyšleháme do sněhu a přidáme ke směsi 2min před dokončením.
  • 3
    Sirup připravíme tak, že třtinový cukr rozpustíme na ohni ve 40ml vody. Mezitím cca 2min povaříme citronovou kůru, slijeme a rozmixujeme s připraveným sirupem, citronovou šťávou, piniovými oříšky, lístky řapíku a vyloupanými pistáciemi.
  • 4
    Sorbet podáváme v pohárech spolu s pestem, dozdobíme dle libosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.