Andaluské houbičky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
886 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme hodně malé žampiony, oddělíme nožičky a hlavičky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo, olivový olej a zpěníme nasekanou šalotku a polovinu ze 3 utřených stroužků česneku do té doby, než začnou měnit barvu.
  • 3
    Přidáme hlavičky a nožičky hub a smažíme cca 3 minuty, než zhnědnou.
  • 4
    Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, chilli koření, papriku a ještě cca 1 minutu mícháme.
  • 5
    Přidáme citronovou šťávu, vodu a zprudka podusíme pod pokličkou, až se voda skoro vyvaří a žampiony změknou.
  • 6
    Přidáme suché červené víno a dusíme pod pokličkou, aby šťáva zhoustla.
  • 7
    Přidáme zbytek česneku, posypeme nasekaným čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.