Andaluské houbičky
40 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6kusůŠalotka
- 30gramůŠunka parmská
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno červené
- 1kusKoriandr čerstvý
- 18gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
886 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vybereme hodně malé žampiony, oddělíme nožičky a hlavičky.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, olivový olej a zpěníme nasekanou šalotku a polovinu ze 3 utřených stroužků česneku do té doby, než začnou měnit barvu.
- 3Přidáme hlavičky a nožičky hub a smažíme cca 3 minuty, než zhnědnou.
- 4Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, chilli koření, papriku a ještě cca 1 minutu mícháme.
- 5Přidáme citronovou šťávu, vodu a zprudka podusíme pod pokličkou, až se voda skoro vyvaří a žampiony změknou.
- 6Přidáme suché červené víno a dusíme pod pokličkou, aby šťáva zhoustla.
- 7Přidáme zbytek česneku, posypeme nasekaným čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.