Andělská bábovka
65 min.
Ingredience
- 1,5šálkyMouka polohrubá
- 1šálekCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5šálekVoda pitná
- 0,5lžičkaSolamyl
- 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
463 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme do pěny, přidáme Solamyl a šleháme téměř do tuha. Přidáme polovinu dávky cukru, došleháme.
- 2V jiné míse ušleháme žloutky do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom střídavě vmícháme mouku s vodou, sůl a mandlovou tresť. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
- 3Těsto vlijeme do nevymaštěné kruhové formy s otvorem uprostřed a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji vyklopíme.
- 4Můžeme ji podávat s ovocným kompotem nebo se zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.