Andělská bábovka

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
463 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky ušleháme do pěny, přidáme Solamyl a šleháme téměř do tuha. Přidáme polovinu dávky cukru, došleháme.
  • 2
    V jiné míse ušleháme žloutky do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom střídavě vmícháme mouku s vodou, sůl a mandlovou tresť. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Těsto vlijeme do nevymaštěné kruhové formy s otvorem uprostřed a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji vyklopíme.
  • 4
    Můžeme ji podávat s ovocným kompotem nebo se zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.