Andělský dort
65 min.
Ingredience
- Poleva
- 175gramůCukr moučkový
- 1lžíceKáva instantní
- 2lžíceVoda pitná
- 75gramůMandle
- 175gramůCukr moučkový
- 385mililitrůVaječný bílek slepičí
- 1lžíceKáva instantní
- 2lžičkyKyselina citrónová
- 250gramůCukr krupice
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme s kávou a kyselinou vinnou na tuhý sníh, postupně vmícháme krupicový cukr a mouku smíchanou s moučkovým cukrem.
- 2Těsto přelijeme do dortové formy s otvorem uprostřed o průměru 25 cm nebo do formy na bábovku o obsahu 3,5 l.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut. Hotový dort dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout, potom vyklopíme na tác.
- 4Připravíme kávovou polevu: kávu rozmícháme s horkou vodou, přidáme cukr a vše utřeme dohladka.
- 5Polevou potřeme povrch dortu a posypeme sekanými opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.