Andělský dort

65 min.

Ingredience

  • Poleva
    • 175gramůCukr moučkový
    • 1lžíceKáva instantní
    • 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky ušleháme s kávou a kyselinou vinnou na tuhý sníh, postupně vmícháme krupicový cukr a mouku smíchanou s moučkovým cukrem.
  • 2
    Těsto přelijeme do dortové formy s otvorem uprostřed o průměru 25 cm nebo do formy na bábovku o obsahu 3,5 l.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut. Hotový dort dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout, potom vyklopíme na tác.
  • 4
    Připravíme kávovou polevu: kávu rozmícháme s horkou vodou, přidáme cukr a vše utřeme dohladka.
  • 5
    Polevou potřeme povrch dortu a posypeme sekanými opraženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.