Anglická bomba (Charlotta)
35 min.
Ingredience
- 8krajícůChléb toastový
- 250gramůJahody zahradní
- 150gramůRybíz červený
- 150gramůVišně
- 150gramůMaliny
- 150gramůCukr krupice
- 75mililitrůVoda pitná
- 2lžíceLikér malinový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Formu vyložíme šesti krajíčky toustového bílého chleba. Jahody zbavíme stonků. Rozkrájíme je na půlky, očistíme rybíz a višně vypeckujeme. Rybíz a višně dáme do nádoby s cukrem a vodou. Mírně zahřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí a všechno ovoce je měkké. Odstavíme, přidáme jahody, maliny a likér. Formu vyloženou chlebem naplníme ovocem a polovinou šťávy. Povrch přikryjeme dvěma krajíčky toustového chleba.
- 2Formu postavíme do mělké misky, aby případně zachytila vytékající šťávu, a na chlebové víčko dáme talíř. Na talíř postavíme závaží a necháme chladit 8 hodin.
- 3Po osmi hodinách závaží i talíř sejmeme a bombu překlopíme na servírovací mísu. Přelijeme ji druhou polovinou šťávy z ovoce, hlavně všechny bledší části, a podáváme s vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.