Anglická bomba (Charlotta)

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu vyložíme šesti krajíčky toustového bílého chleba. Jahody zbavíme stonků. Rozkrájíme je na půlky, očistíme rybíz a višně vypeckujeme. Rybíz a višně dáme do nádoby s cukrem a vodou. Mírně zahřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí a všechno ovoce je měkké. Odstavíme, přidáme jahody, maliny a likér. Formu vyloženou chlebem naplníme ovocem a polovinou šťávy. Povrch přikryjeme dvěma krajíčky toustového chleba.
  • 2
    Formu postavíme do mělké misky, aby případně zachytila vytékající šťávu, a na chlebové víčko dáme talíř. Na talíř postavíme závaží a necháme chladit 8 hodin.
  • 3
    Po osmi hodinách závaží i talíř sejmeme a bombu překlopíme na servírovací mísu. Přelijeme ji druhou polovinou šťávy z ovoce, hlavně všechny bledší části, a podáváme s vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.