Anglická královská buchta
85 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůTuk
- 2lžíceStrouhanka
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 200gramůMouka polohrubá
- 50gramůSolamyl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůHrozinky
- 40gramůKandovaná citronová kůra
- 40gramůKandovaná pomerančová kůra
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva a se škrobem.
- 2Kandovanou citrusovou kůru a rozinky smícháme s moučnou směsí, aby při pečení nepadaly ke dnu.
- 3Změklé máslo v míse dohladka utřeme. Postupně přidáváme 150g cukru, citronovou kůru a jeden po druhém žloutky. Za stálého tření vznikne pěnová hmota.
- 4Bílky vyšleháme se zbylým cukrem (50g) na pevný sníh. Jednu třetinu sněhu vmícháme do pěnové hmoty. Zbylý sníh vmícháváme střídavě se směsí mouky, rozinek a kandované kůry.
- 5Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané strouhankou. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C, potom dopékáme při 170°C ještě 45-50 minut.
- 6Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut), potom buchtu vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.