Anglická královská buchta

85 min.

Ingredience

  • Na formu
  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučkový
  • Těsto
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 50gramůSolamyl
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 120gramůHrozinky
    • 40gramůKandovaná citronová kůra
    • 40gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 200gramůCukr krupice
    • 6kusůVejce slepičí
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a se škrobem.
  • 2
    Kandovanou citrusovou kůru a rozinky smícháme s moučnou směsí, aby při pečení nepadaly ke dnu.
  • 3
    Změklé máslo v míse dohladka utřeme. Postupně přidáváme 150g cukru, citronovou kůru a jeden po druhém žloutky. Za stálého tření vznikne pěnová hmota.
  • 4
    Bílky vyšleháme se zbylým cukrem (50g) na pevný sníh. Jednu třetinu sněhu vmícháme do pěnové hmoty. Zbylý sníh vmícháváme střídavě se směsí mouky, rozinek a kandované kůry.
  • 5
    Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané strouhankou. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C, potom dopékáme při 170°C ještě 45-50 minut.
  • 6
    Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut), potom buchtu vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.