Anglická vejce s beárnskou omáčkou
40 min.
Ingredience
- omáčka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůVíno bílé
- 1špetkaEstragon
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4krajíceChléb toastový
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krajíčky toastového chleba opečeme na másle. Ozdobíme je kornoutky šunky, do kterých vložíme vždy jedno oloupané, natvrdo uvařené vejce.
- 2Příprava omáčky: Ze žloutků, másla a vína ve vodní lázni umícháme omáčku. Dochutíme solí, pepřem a estragonem.
- 3Omáčku přelijeme přes vejce a toasty chvíli gratinujeme pod grilem v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Anglická vejce s beárnskou omáčkou
Musím vyzkoušet 😁