Anglické koláčky k snídani
25 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 60gramůRozinky bílé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyVejce slepičí
- 2,25decilitryMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůHera
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůDžem jahodový
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné misky prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr, sůl. Přidáme rozinky, skořici, rozklepneme vejce, přilijeme mléko. Nakonec dolijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, na moukou posypané pracovní ploše ho rozválíme na velký plát o síle 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka s průměrem 8 cm a pokládáme na Herou vymazaný plech vedle sebe se vzdálenosti 2 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem.
- 2Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečme přibližně 10 minut při 180 stupních. Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a koláčky dopečeme ještě 5 minut. Hotové sebereme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce.
- 3Těsně před podáváním vychladlé koláčky podélně rozkrojíme na půlky. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které přidáme jednu lžící jahodového džemu a promícháme. Na spodní díl dáme připravenou náplň, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.