Anglické mětynky
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 45gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se sušeným droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Přilijeme mléko a 150 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, které hněteme ještě 10 minut.
- 2Těsto vložíme do mísy vymazané olejem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
- 3Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Vytvarujeme bochánky, které urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Každý bochánek uprostřed propíchneme rukojetí vařečky, kterou několikrát otočíme. Povrch ještě propícháme vidličkou. Bochánky přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme 20 minut dokynout.
- 4Před pečením mětynky mírně poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.