Anglické mětynky

40 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1,5lžičkyDroždí sušené
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1,5lžičkySůl
    • 45gramůMáslo čerstvé
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se sušeným droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Přilijeme mléko a 150 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, které hněteme ještě 10 minut.
  • 2
    Těsto vložíme do mísy vymazané olejem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
  • 3
    Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Vytvarujeme bochánky, které urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Každý bochánek uprostřed propíchneme rukojetí vařečky, kterou několikrát otočíme. Povrch ještě propícháme vidličkou. Bochánky přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme 20 minut dokynout.
  • 4
    Před pečením mětynky mírně poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.