Anglické muffiny s vejcem, slaninou a sýrem
70 min.
Ingredience
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 192gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžíceVoda pitná
- 125mililitrůPodmáslí nízkotučné
- 1lžičkaSůl
- 192gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůVejce slepičí
- 150gramůAnglická slanina
- 150gramůSýr Čedar
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pekárně si necháme vypracovat těsto na muffiny: smícháme vlažnou vodu a podmáslí pokojové teploty, sůl a nalijeme na dno formy pekárny. Posypeme oběma moukami a nahoru dáme cukr a droždí. Spustíme program těsto.
- 2Z vykynutého těsta vyválíme 2 cm tlustou placku a vykrajujeme hrnkem kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Pečeme na 200 °C, deset minut z každé strany.
- 4Po vychlazení je plníme usmaženým volským okem, osmaženými plátky slaniny a plátky sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 21. 4. 2020
Anglické muffiny s vejcem, slaninou a sýrem
Určitě vyzkouším 🙂