Anglické muffiny s vejcem, slaninou a sýrem

70 min.

Ingredience

    • 1,5lžičkyDroždí sušené
    • 192gramůMouka polohrubá
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 2lžíceVoda pitná
    • 125mililitrůPodmáslí nízkotučné
    • 1lžičkaSůl
    • 192gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 8kusůVejce slepičí
    • 150gramůAnglická slanina
    • 150gramůSýr Čedar
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekárně si necháme vypracovat těsto na muffiny: smícháme vlažnou vodu a podmáslí pokojové teploty, sůl a nalijeme na dno formy pekárny. Posypeme oběma moukami a nahoru dáme cukr a droždí. Spustíme program těsto.
  • 2
    Z vykynutého těsta vyválíme 2 cm tlustou placku a vykrajujeme hrnkem kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Pečeme na 200 °C, deset minut z každé strany.
  • 4
    Po vychlazení je plníme usmaženým volským okem, osmaženými plátky slaniny a plátky sýra.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 21. 4. 2020
Anglické muffiny s vejcem, slaninou a sýrem
Určitě vyzkouším 🙂