Anglické tofé
67 min.
Ingredience
- 80mililitrůVoda pitná
- 40gramůKukuřičný sirup
- 450gramůMáslo čerstvé
- 520gramůCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 450gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1513 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
101 g
Sacharidy
150 g
Cukr
102 g
Vápník
19 g
Postup přípravy
- 1Silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji, vyložíme pečicí plech.
- 2Nalijeme vodu do rendlíku o objemu 3,6 litru, přidáme světlý kukuřičný sirup, máslo sůl a cukr a mícháme na středně silném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Velkým navlhčeným štětcem setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů. Přivedeme k varu a do sirupu vložíme cukrářský teploměr.
- 3Zahříváme až do teploty 149 °C a pak směs nalijeme v tenké vrstvě na připravený pečicí plech. Několik minut ji necháme tuhnout a dokud je hmota ještě ohebná, nožem, nebo rádélkem na pizzu naznačíme na povrchu obdélníky o rozměrech 5 x 2,5 cm. Potom necháme tofé vychladnout do pokojové teploty.
- 4Po vychladnutí tofé opatrně nalámeme podle naznačených čar. Takto získáme 25 tyčinek. Podáváme je samotné, nebo částečně, či zcela namáčené v rozehřáté, temperované čokoládě. Na čokoládě můžeme pomocí vidličky vytvářet ozdobné vzory. Ve vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti tyčinky vydrží až 14 dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.