Anglický krém

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Cukr
11 g
Vápník
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem prohřejeme v kastrolu k bodu varu. Odstavíme a necháme asi 10 minut stát. Několik semínek vanilky vyškrábeme do mléka a lusk vyjmeme.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem, přišleháme k nim horké mléko a směs vrátíme do kastrolu. Na mírném ohni těsně pod bodem varu krém za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Krém přecedíme do mísy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.