Anglický krém
15 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Cukr
11 g
Vápník
87 g
Postup přípravy
- 1Mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem prohřejeme v kastrolu k bodu varu. Odstavíme a necháme asi 10 minut stát. Několik semínek vanilky vyškrábeme do mléka a lusk vyjmeme.
- 2Žloutky utřeme s cukrem, přišleháme k nim horké mléko a směs vrátíme do kastrolu. Na mírném ohni těsně pod bodem varu krém za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- 3Krém přecedíme do mísy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.