Anglický letní pudink

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádobu nebo misku o objemu 900ml vyložíme krajíčky toastového chleba. Nejdřív pokryjeme dno a pokračujeme okolo, aby se krajíčky překrývaly.
  • 2
    Očištěný rybíz chvíli povaříme s cukrem, aby pustil šťávu. Přisypeme ostatní omyté ovoce a povaříme 1 minutu.
  • 3
    Šťávou z ovoce zakapeme chléb, vložíme ovoce a dobře vmáčkneme na chleba. Navrch položíme chéb tak, aby bylo ovoce zakryté. Vše zakapeme zbylou ovocnou šťávou, nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem s těžším závažím. Necháme do druhého dne vychladit.
  • 4
    Pudink vyklopíme z nádoby a podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou nebo šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.