Anglický letní pudink
30 min.
Ingredience
- 12krajícůChléb toastový
- 125gramůRybíz černý
- 125gramůRybíz červený
- 150gramůCukr krupice
- 125gramůMaliny
- 125gramůOstružiny
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nádobu nebo misku o objemu 900ml vyložíme krajíčky toastového chleba. Nejdřív pokryjeme dno a pokračujeme okolo, aby se krajíčky překrývaly.
- 2Očištěný rybíz chvíli povaříme s cukrem, aby pustil šťávu. Přisypeme ostatní omyté ovoce a povaříme 1 minutu.
- 3Šťávou z ovoce zakapeme chléb, vložíme ovoce a dobře vmáčkneme na chleba. Navrch položíme chéb tak, aby bylo ovoce zakryté. Vše zakapeme zbylou ovocnou šťávou, nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem s těžším závažím. Necháme do druhého dne vychladit.
- 4Pudink vyklopíme z nádoby a podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou nebo šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.