Anglický mléčný chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 1špetkaSůl
- 350mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná polohrubá voženílkova
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
108 mg
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléku rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.
- 2Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
- 3Vymažeme formu na chléb a vložíme do formy těsto. Opět necháme 45 minut kynout. Těsto by pak mělo dosahovat cca 1 centimetr nad okraj formy na chléb.
- 4Před vložením do trouby těsto pomažeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pak už jen zbývá vložit chléb do trouby a péct 45 minut při 200 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.