Anglický mléčný chléb

90 min.

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 1špetkaSůl
    • 350mililitrůMléko polotučné
    • 500gramůMouka pšeničná polohrubá voženílkova
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
108 mg
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléku rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.
  • 2
    Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
  • 3
    Vymažeme formu na chléb a vložíme do formy těsto. Opět necháme 45 minut kynout. Těsto by pak mělo dosahovat cca 1 centimetr nad okraj formy na chléb.
  • 4
    Před vložením do trouby těsto pomažeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Pak už jen zbývá vložit chléb do trouby a péct 45 minut při 200 stupních Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.